E OFICIAL! MADR prelungește Programul „Tomata”

Un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) vine să confirme informațiile prezentate de AgroTV: se prelungește Programul „Tomata”!

„Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a elaborat un proiect de act normativ prin care propune prelungirea perioadei de valorificare a producțiilor realizate prin «Programul Tomata». Astfel, noul termen ar deveni 1 iulie, în loc de 10 iunie, cum fusese prevăzut inițial”, se arată în comunicatul citat.

„Sunt în permanent dialog cu fermierii și din discuțiile pe care le-am purtat în ultima perioadă cu legumicultorii înscriși în Programul Tomata am înțeles dificultățile pe care aceștia le întâmpină în obținerea producției. Pentru că primăvara anului 2022 s-a dovedit una atipică, în care perioadele de temperaturi scăzute s-au prelungit, iar costurile de producție au fost mari, în contextul exploziei prețurilor la energie electrică și gaze naturale, am decis să prelungim termenul de valorificare pentru legumele în spații protejate pe care fermierii români le cultivă cu multă trudă”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu.

Potrivit reprezentanților MADR, prin actul normativ propus se modifică și termenul pentru depunerea documentelor justificative pentru ciclul I de producție, acesta urmând a fi data de 30 august inclusiv, față de 30 iunie, cum era stabilit inițial.

Actul normativ suspus dezbaterii publice poate fi consultat în secțiunea Transparență decizională/Proiecte de acte normative de pe site-ul madr.ro, iar cei interesați pot trimite opinii/propuneri/ pe adresa de e-mail politici.agricole@madr.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole