E CRIZĂ MARE DE CARTOFI! Se exportă cu avioanele!

O adevărată criză a cartofilor se prefigurează la nivel mondial!

Transportatorul american Flexport Inc. a anunțat că va trimite trei avioane cargo încărcate cu cartofi spre Japonia, unde restaurantele McDonald’s au fost obligate să micşoreze porţiile de cartofi prăjiţi din cauza ofertei insuficiente, transmite Bloomberg, citat de AGERPRES.

„Flexport tocmai a încheiat un contract pentru a trimite trei avioane de tip Boeing 747 încărcate cu cartofi spre Japonia pentru a ajuta la rezolvarea crizei de cartofi prăjiţi”, a informat directorul general Ryan Petersen într-o postare pe Twitter, fără a oferi alte detalii.

Lanţul de restaurante McDonald’s din Japonia a anunţat, în urmă cu mai bine de o săptâmână, că până în data de 30 decembrie va oferi clienţilor doar porţii mici de cartofi prăjiţi.

Conform reprezentanților McDonald’s, eliminarea ofertelor de tip „medium” şi „large” a fost necesară „pentru a ne asigura că un număr cât mai mare de clienţi vor avea în continuare acces la cartofii noştri prăjiţi”.

Compania şi-a exprimat speranţa că această problemă de aprovizionare, care afectează cele 2.900 de restaurante din Japonia, va fi rezolvată până în ajunul Anului Nou adăugând că lucrează la opţiuni alternative de livrare precum avioanele.

Din păcate, această criză pare că nu se limitează doar la Japonia. Renumitul restaurant de burgeri J.G. Melon, din New York, a anunţat săptămâna trecută că a fost nevoit să suspende vânzarea de cartofi copţi din cauza unor probleme cu lanţurile de aprovizionare. Livrările mai multor produse, de la cremă de brânză la file de pui, ar putea de asemenea să fie supusă la presiuni.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole