E-Coli în carne de mici

smiley-1041796_1280Inspectorii sanitar veterinari au descoperit prezența E-Coli la patru probe, din cele 113, prelevate din carne și produse din carne.
 
Alte cinci probe se afla inca in lucru. Produsele erau la vanzare in unitati din Bucuresti, judetele Buzau, Gorj si Tulcea.

In cadrul Planului Național de Control, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a prelevat si analizat 166 de probe, din care: 113 probe din carne și produse din carne (sanitație carcasă ovine, sanitație carcasă bovină, carne tocată vită, pulpă de vită, mici amestec porc cu vită, cârnați vită, carne tocată mânzat, cârnați dobrogeni, șnitel mânzat, hamburger vită) și 53 de probe din lapte și produse din lapte (lapte crud vacă, smântână pasteurizată, cașcaval afumat, caș bovină, telemea din lapte de vacă, brânză telemea, cașcaval afumat).
Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au prelevat probe din unități din București și peste 30 de judete.
A fost depistată prezența E-Coli la patru probe prelevate din: pastă de mici (pusa la vanzare de o carmangerie din București), suprafață carcasă de ovină-test de sanitație (abator, județul Buzău), hamburger (supermarket, județul Gorj) și mici, amestec porc cu vită (supermarket, județul Tulcea).
Potrivit reprezentanților ANSVSA, cinci probe prelevate se află încă în lucru. Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, informeaza ca  în perioada 16.05.2016-25.11.2016 au fost efectuate 1.309 probe, dintre care, într-un număr de 62 de probe buletinele de analiză au confirmat prezenţa E-Coli verotoxigenă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole