E bine că putem exporta porci, dar nu prea ne convine

Dana Tănase, directorul executiv al Asociației Române a Cărnii, se teme că vom rămâne fără porci dacă exportăm prea mult.
pig-752557_1280
Începând de luna viitoare, România va putea exporta porci vii în Uniunea Europeană. „Este o măsură pe care o așteptăm de foarte mult timp și care va face ca produsele preparate din carnea provenită de la porcii din România să existe pe mesele consumatorilor din Uniunea Europeană. Aici mă gândesc la cârnații proaspeți, mult căutati de comunitătile românești din Italia, Spania, dar și despre faimoșii mici. Vizavi de exportul de porci vii, spun că măsura este foarte bună, însă stau și mă întreb dacă avem efectivele ca să asigurăm și necesarul de carne pentru piața internă. Știm foarte bine că aducem foarte multă carne din statele membre. Spun, însă, că măsura este binevenită, o așteptăm de foarte mult timp. Poate că exportul de porci vii va fi rentabil pe alte relații, nu neapărat în spațiul comunitar, și mă gândesc la China, care și-a exprimat intenția în acest sens”, a declarat Dana Tănase, directorul executiv al Asociației Române a Cărnii.
Livrările de carne și produse procesate din carne de porc provenind de la firme românești au fost interzise pe piața Uniunii Europene din anul 2003, întrucât România folosea vaccinarea porcilor pentru eradicarea pestei porcine clasice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole