După Daea, și Tánczos Barna declară război împotriva cormoranilor! ”Trebuie intervenit în forță”

Ministrul mediului, Tánczos Barna, susține că este nevoie de o intervenție în forță pentru diminuarea populațiilor de cormorani, aceste păsări provocând pagube însemnate în piscicultură. Potrivit acestuia, legea va fi modificată în perioada următoare, pentru a se putea aproba un sezon de vânătoare în acest sens.

”Am discutat cu colegii de la biodiversitate. Avem un proiect de modificare a legii, care în momentul în care a aprobat tabelul cu specii de păsări care sunt permise la vânătoare, Parlamentul a uitat la cormoran cifra 0. Adică, în momentul de față, până modificăm legislația, nu putem să aprobăm un sezon de vânătoare la cormoran. În momentul în care modificăm această prevedere legală, probabil în câteva săptămâni, vom putea să emitem un sezon de vânătoare la cormoran”, a precizat Barna pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Deși susține intervenția în forță, ministrul mediului este îngrijorat în privința disponibilității vânătorilor de a o executa. 

”Eu cred că acolo trebuie intervenit în forță. Problema este cine va vâna, pentru că nu e vorba de obținere de trofee. Va fi mai mult un cost decât un hobby pentru vânători. Dacă piscicultorii au permis de vânătoare, vor putea să intervină în perioada aceea de sezon de vânătoare. Am aflat și eu după ce Parlamentul a aprobat acea anexă că există această greșeală la cormoran. Corectăm greșeala și se va aproba un sezon de vânătoare”, a mai declarat Tánczos Barna.

Șeful de la Mediu nu este singurul politician cu o poziție de acest gen în privința cormoranilor. Ministrul agriculturii, Petre Daea, este deja celebru pentru declarațiile sale despre cormorani, despre care susține că au ajuns să mănânce „mai mult peşte decât românii”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole