După trei zile de intervenții, pădurea încă arde la Oituz!

Este a treia zi consecutiv de când zeci de pompieri din Bacău şi Covasna depun eforturi disperate să stingă incendiul de pădure din localitatea Oituz.

„Începând cu ora 7,00, pentru schimbul de efective la locul intervenţiei se deplasează 15 pompieri de la Detaşamentul Bacău şi Oneşti, 8 pompieri de la Detaşamentul Moineşti iar începând cu ora 8,00, 17 pompieri de la ISU Covasna. În total sunt 40 de pompieri militari şi 7 mijloac”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Izbucnit duminică, în jurul orei 15,00, incendiul se manifestă pe aproximativ 12 hectare la litieră, cioate şi doborâturi, într-o pădure aflată sub administrarea Ocolului Silvic Privat Oituz. Pădurea are circa 80% pin, 15% gorun şi 5% fag.

Conform reprezentaților ISU, intervenția pentru stingerea incendiului este una foarte dificilă, mai ales că în zonă există muniție rămasă neexplodată din timpul Primului Război Mondial.

„Intervenţia se dovedeşte a fi una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, a pantei foarte înclinate în zona în care se manifestă incendiul, precum şi din cauza prezenţei elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflagraţiilor mondiale”, a precizat Andrei Grecu.

La fața locului s-a deplasat şi echipa pirotehnică a ISU Bacău, cu o autospecială pirotehnică, pentru cercetarea, identificarea şi înlăturarea elementelor de muniţie rămasă neexplodată care pot pune în pericol forţele participante la stingerea incendiului.

La solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în sprijinul pompierilor a fost trimisă, luni, și o aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole