DRUMUL SPRE MĂNĂSTIREA PRISLOP, GATA ÎN IUNIE

96

Modernizarea drumului judeţean care duce spre Mănăstirea Prislop ar putea fi terminată până în luna iunie, astfel încât accesul pelerinilor care merg să se roage la mormântului părintelui Arsenie Boca să se desfăşoare în condiţii mai bune decât în anii trecuţi, a declarat luni preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Bobora.

Autorităţile judeţene au întâlniri periodice cu proiectantul şi constructorul acestui drum, deoarece, în toamna anului trecut, pe anumite porţiuni au fost constatate probleme legate de turnarea stratului de asfalt, de grosimea acestuia şi de infrastructura căii de rulare.

“Analizăm şi ne întâlnim în fiecare săptămână cu constructorul şi cu proiectantul. Ei trebuie să vină cu soluţii pentru a construi un drum viabil, la care să nu intervenim în fiecare an cu reparaţii. Încercăm să ne încadrăm în proiect şi în costurile iniţiale”, a explicat, la rândul său, vicepreşedintele CJ Hunedoara, Daniel Andronache, citat de AGERPRES

Potrivit acestuia, dacă problemele tehnice vor fi depăşite, atunci drumul va fi terminat în două luni de zile.

Conducerea CJ Hunedoara a mai solicitat constructorului să nu depăşească un anumit plafon al costurilor suplimentare, în discuţie fiind o sumă cuprinsă între 800.000 şi un milion de lei.

Contractul de execuţie pentru drumul judeţean Silvaşu de Jos-Mănăstirea Prislop a fost semnat în iulie 2015 şi are ca termen de finalizare 23 de luni. Societatea care a câştigat acest proiect s-a angajat că va realiza modernizarea celor 7 kilometri de drum pentru suma de 6,8 milioane lei, în condiţiile în care proiectul fusese estimat, înainte de licitaţie, la suma de 11,2 milioane lei.

Citește și

Cmentariile sunt închise