DRAMA unui mic fermier! I-au murit vacile după ce le-a îmbăiat

Un mic fermier din județul Botoșani trece prin momente cu adevărat dramatice, după ce majoritatea vacilor pe care le deținea i-au murit subit. Totul s-a întâmplat după ce acesta le-a îmbăiat cu un produs cumpărat de la farmacia veterinară, așa cum obișnuia să facă în fiecare primăvară.

Potrivit acestuia, din cele 13 vaci pe care le deținea, 10 au decedat în urma îmbăierii. 

”În ziua de 31 martie, la orele 14, m-am apucat de spălat vacile. Am spălat 13 capete, dintre care 10 le-am pierdut. Am spălat și un cal, care n-a pățit nimic, iar dintre vaci, 3 capete le-am salvat, 10 capete le-am pierdut. Mai am două vițele și un tăuraș. (…) De pe urma acestor animale trăiam eu și familia mea”, ne-a spus fermierul Ionel Atodiresei, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Potrivit acestuia, cazul nu ar fi unul singular. Se pare că și alți fermieri din satele învecinate ar fi reclamat incidente similare, în urma folosirii aceluiași produs.

”Produsul a fost cumpărat din farmacia veterinară Săveni, am pus 10 litri de apă și 9 mililitri de soluție. Am mai folosit produsul, în fiecare primăvară le făceam baie tot cu produsul acesta și n-am avut nicio problemă. N-am crescut doza, nu nimic. (…) Mai sunt și alți fermieri care au pățit același lucru, nu din satul Negreni, dar din Drăgușeni și Podriga”, a mai precizat Ionel Atodiresei pentru AGRO TV.

În acest context, fermierul caută să fie despăgubit de către firma producătoare a respectivei soluții pentru îmbăiere. În caz contrar, asociația condusă de fermierul Dănuț Andruș a anunțat deja că îl va susține în deschiderea unui proces în instanță, pentru a-și face dreptate.

- Publicitate -

”Am văzut solidaritatea crescătorilor de oi la acel fermier care a pățit o situație identică, cu același produs. Situația aceasta este întâlnită pentru a doua oară. Nu înțeleg, dacă o dată s-a întâmplat, iar acum a doua oară, de ce autoritățile statului nu au intervenit prompt”, a subliniat Dănuț Andruș, la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole