Doua mari FABRICI de lactate se INCHID! Toti angajatii raman fara serviciu

Doua mari fabrici de lactate din Romania se inchid! Pana la sfarsitul lunii august, Fabricile Dorna Lactate din Floreni și Vatra Dornei, aflate în portofoliul companiei franceze Lactalis, vor fi închise. Potrivit unui comunicat al companiei, toți angajații vor fi concediați.

Cu toate acestea, brand-ul LaDorna și societatea Dorna Lactate își va continua existența în România, iar portofoliul de lactate LaDorna va fi produs în celelalte fabrici românești ale grupului.

MOTIVUL inchiderii fabricilor de lactate

Directorul general al Lactalis Romania, Giampaolo Manzanotti a explicat motivul închiderii acestor fabrici. „Am fost nevoiți să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activității în cele două fabrici, luând în considerare și noua realitate economică care ne determină să fim mai atenți la operativitatea business-ului nostru în România și să ne adaptăm planurile coerent, pentru a rămâne competitivi în industrie. A fost o decizie grea, însă cel mai important este că putem duce mai departe povestea brandului LaDorna în România, cu structurile moderne disponibile local”, a spus Giampaolo Manzanotti.

Angajaţii afectaţi de măsura de concediere colectivă în fabricile Floreni şi Vatra Dornei vor primi sprijinul companiei în a-şi găsi un alt loc de muncă, fie în cadrul celorlalte societăţi aparţinând Grupului Lactalis în România, fie în alte companii.

Ce vor face angajatii concediati? SOLUTIA grupului de lactate

Grupul Lactalis asigură că va oferi salariaţilor disponibilizaţi consiliere privind protecţia socială a şomerilor şi reintegrarea lor profesională şi suport specializat în orientarea lor către acele companii şi posturi vacante existente la nivel local. În plus, salariaţii vor beneficia şi de instruire pentru căutarea unui nou loc de muncă, iar compania îi va recomanda companiilor de recrutare cu care colaborează. De asemenea, angajaţii afectaţi de măsura concedierii colective vor primi compensaţii salariale.

După închiderea fabricilor de lactate de la Floreni și Vatra Dornei, producția pentru portofoliul brandului LaDorna se va împărți între fabrica Albalact din Oiejdea, județul Alba și fabrica Covalact din Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

Măsura concedierii colective pentru fabricile Dorna Lactate – Floreni şi Vatra Dornei – presupune desfiinţarea a 158 de poziţii. Numărul exact al persoanelor care urmează a fi concediate va fi comunicat numai după ce se va şti dacă există salariaţi interesaţi să-şi continue activitatea în cadrul altor companii din cadrul Grupului Lactalis România

Brandul LaDorna a fost lansat în 1998 de omul de afaceri Jean Valvis. El a vândut în 2008 afacerea către francezii de la Lactalis, la acel moment grupul LaDorna fiind format din firmele Dorna, Dorna Lactate şi Dorna Helas, companie de distribuţie înfiin­ţată în Grecia.

La în­ce­putul anului 2018, Lac­talis a închis fabrica La Dorna din localitatea Kogăl­ni­ceanu, activitatea fiind muta­tă în unitatea de pro­ducţie a Albalact, compa­nie care face parte la rândul ei din gru­pul Lactalis. Fabrica din Kogălniceanu, operată de firma Dorna SA, avea 96 de salariaţi.

În prezent, grupul Lactalis deţine în România companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Lactalis România, Parmalat România şi Lactalis Logistic şi are peste 2300 de angajaţi şi 7 branduri româneşti (LaDorna, Albalact, Covalact, Zuzu, Fulga, Rarăul, Poiana Florilor) – inclusiv mărci regionale (precum Friss, comercializat în judeţele Harghita şi Covasna) – şi branduri internaţionale (President, Galbani, Santal).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole