17 ianuarie 2022 - 10:50

Dosare penale întocmite pentru braconaj piscicol în perioada de prohibiție

Polițiștii de frontieră tulceni din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosare de cercetare penală pentru braconaj piscicol, după ce au descoperit, unelte de pescuit folosite de cei ce ignoră perioada de prohibiție.

Astfel, în data 07 mai, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu pe Lacul Matița din Complexul lagunar Matița-Merhei, au descoperit în apă o înșiruire de plase de pescuit tip setcă din fir textil. Deoarece nu au fost identificate persoane implicate în această activitate infracțională, în jurul orei 05.30 s-a procedat la scoaterea plaselor din apă, ocazie cu care s-a constatat că exista captură de pește în acestea.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor este de 485 metri, iar cantitatea de peste din speciile crap și babușcă, a fost predată unei societăți de profil.

În data 10 mai, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu în zona de vest a Golfului Musura, au descoperit în apă plase de pescuit de pescuit din fir textil și multifilament, cu captură de pește în acestea.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a plaselor din fir textil este de 497 metri și de 136 metri a plaselor multifilament, iar cantitatea de 57 kilograme de peste, specia crap, a fost predată unei societăți de profil.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Tulcea, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Brațul Sfântu Gheorghe – Canal Uzlina, în data de 10 mai, au oprit în juriul orei 23.30 o ambarcațiune în care se afla o persoană. La controlul acesteia au fost găsite unelte de pescuit, fără captură de pește. În urma verificărilor a rezultat faptul că persoana este cetățean român în vârstă de 21 ani, cu domiciliul în județul Tulcea și a declarat că intenționa să folosească pentru pescuit plasele în lungime totală de 360 metri.

În toate cele trei cauze au fost întocmite dosare penale pentru braconaj în perioada de prohibiție