Mesajul fermierilor către Cîțu: ”Domnule prim-ministru, să vă speriați de furia noastră!”

”Cuțitul a ajuns la os” pentru fermierii din zonele afectate de seceta de anul trecut, iar mulți dintre aceștia au ieșit ieri în stradă, cu utilajele, pentru a-și striga supărările. Zeci de mii de agricultori se află într-o situație disperată și așteaptă o formă de ajutor din partea prim-ministrului Florin Cîțu.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Ovidiu Ghinea a stat de vorbă cu unul dintre liderii fermierilor din zona Moldovei, președintele Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice din județul Iași, Emil Bălteanu, care i-a transmis un mesaj direct premierului României.

”Eu le mulțumesc colegilor din Dobrogea, care au ieșit în semn de solidaritate cu noi, le mulțumesc colegilor de aici din zona noastră, care au ieșit și au transmis acest mesaj foarte simplu: Domnule prim-ministru, să vă speriați de furia noastră! Eu am văzut astăzi oameni care plângeau, fermieri, pentru că nu puteau să meargă mai departe. Au împrumutat de la rude pe care le mai aveau în străinătate, ca să-și plătească datoriile și să meargă mai departe cu fermele.

Numai în zona noastră este vorba despre 15.000 de oameni care suferă după secetă, este vorba despre peste 400.000 de hectare, domnule prim-ministru! Oamenii aceștia sunt disperați și merită să fie ascultați, domnule prim-ministru! Dacă domnul ministru Oros nu are tăria să vă spună, venim noi să v-o spunem. Aceasta este realitatea. Dacă vreți să fiți un bărbat care să rămână în istorie, haideți să spunem lucrurilor pe nume, haideți să ne așezăm la masă și să găsim soluții concrete, pentru că țara aceasta are nevoie de pâine pe masă, pâine din țara ei, nu adusă cu zecile de tiruri”, a precizat Emil Bălteanu.

Liderul fermierilor avertizează că mulți agricultori, atât tineri cât și bătrâni, se află în imposibilitatea de a-și mai continua afacerile, ceea ce i-ar putea determina să le abandoneze și să plece în străinătate.

”Noi nu ne dorim să lăsăm tinerii să plece, dar îi fugărim. În asociație, peste jumătate sunt tineri care au sub 40 de ani, care odată ce au început o afacere și au crezut că lucrurile vor merge bine, după ce au reușit să acceseze ceva fonduri și s-au înglodat în datorii, acum stau cu frică, gândindu-se că o să vină băncile sau societățile de leasing să le ia utilajele din curte. Asta trebuie să înțeleagă domnul prim-ministru, pentru că domnul Oros nu ne reprezintă”, a mai subliniat președintele ACCPT Iași.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole