20 octombrie 2021 - 00:28

Daniel Botănoiu: ”Domnul ministru Oros nu înțelege că noi trăim în prezent”

Promisiunile de anul trecut ale ministrului agriculturii, Adrian Oros, și ale conducerii de la Ministerul Agriculturii, le-au dat mari speranțe fermierilor români. Unele dintre acestea, însă, nu au mai putut fi onorate, din cauza situației dificile în care se află țara noastră din punct de vedere economic.

Acest fapt a fost taxat în repetate rânduri, atât de fermierii care au protestat în stradă, cât și de opoziția politică. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, fostul secretar de stat de la MADR, Daniel Botănoiu, a vorbit despre promisiunile ministrului Oros, spunând că actualul ministru se referă mult prea mult la viitor, dar prea puțin la situația din prezent. 

”Am auzit vorbindu-se despre viitor extraordinar de frumos, dar noi trăim în prezent. Domnul ministru Oros nu înțelege că noi trăim în prezent, astăzi. Lasă culoarea politică, pune mâna, muncește, studiază și fă ceva. Tot auzim de balanța comercială (…) Primul lucru pe car l-au zis când au venit în Minister a fost acesta. Păi ce-ai făcut? Ai dus balanța comercială cu un miliard mai mult decât era în trecut, la un deficit de 2,2 miliarde.

Înțelegem, fructele le imporți peste iarnă, legumele termofile le imporți, n-ai ce să faci. Ceea ce a venit complicat peste noi a fost carnea de porc. Să ajungi acolo la un deficit de 600 milioane de euro este enorm. Și noi ce facem? În loc să ne uităm la acest sector, să reglementăm, să găsim o soluție, țineți minte ce s-a întâmplat cu ordinul acela cu 5 porci”, a spus Daniel Botănoiu în direct la AGRO TV.

Fostul secretar de stat a atras atenția și asupra pericolului care îi paște pe crescătorii de animale din România, dacă presiunile activiștilor care vor să interzică exportul de animale vii dau roade. Puteți urmări declarațiile complete ale lui Daniel Botănoiu în înregistrarea emisiunii ”Agricultura la Raport” pe canalul de youtube AGRO TV.