DOLIU: Unul dintre cei mai cunoscuți crescători de ovine a murit.

doliuPreședintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine din România, Marcel Andrei, a decedat marți seara, a declarat, dr. Ioan Pențea, secretarul Secretar Executiv al Colegiului Medicilor Veterinari din Județul Sibiu.
„M-a sunat cineva și mi-a spus că a căzut la fermă și a decedat. Probabil a avut ceva la inimă”, a precizat Pențea.
Președintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine și Caprine, Marcel Andrei, a fost trimis în judecată în urmă cu o săptămână, într-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Alba Iulia al DNA.
Potrivit unui comunicat al DNA , Andrei este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și înșelăciune, ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată.
„În perioada 2007 — 2012, inculpatul Andrei Marcel, în calitate de reprezentant al unei societăți comerciale, a depus la APIA — Centrul Județean Sibiu mai multe declarații inexacte în sensul declarării unor suprafețe de teren mai mari decât cele reale, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață. Concret, inculpatul a completat în mod inexact cererile de solicitare de sprijin în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață, incluzând cu rea-credință suprafața de teren de 366,51 ha, rezultată dintr-un contract de concesiune încheiat cu Agenția Domeniilor Statului — Sibiu desființat în anul 2005, urmare a unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile”, se precizează în comunicat.
În perioada respectivă, Marcel Andrei a primit fonduri nerambursabile în sumă totală de 376.396,24 lei.
APIA — Centrul Județean Sibiu s-a constituit parte civilă cu suma totală de 449.779,13 lei, iar procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui imobil care îi aparține lui Marcel Andrei.
Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Sibiu, cu propunerea de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză. (Sursa: AGERPRES)
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole