DOI GORJENI AMENDATI LA TARGUL DE ANIMALE

Doi oameni din Targu Jiu au fost amendaţi deoarece au vrut să-şi vândă porcii în zona târgului de animale de la Peşteana Jiu. Mai exact un bărbat din comuna Dăneşti, care a vrut să vândă patru porci, iar un altul din Jupâneşti s-a dus cu şase porci la târg. După cum se ştie deja, este interzisă comercializarea de animale în tot județul din cauza pestei porcine africane. Cei doi gorjeni au ignorat măsura luată de autorităţi pentru prevenirea apariţiei unor focare de pestă porcină africană. Măsura este decisă de autorităţile sanitar-veterinare pentru prevenirea apariţiei unor focare de pestă porcină. Din acest temei au şi fost amendaţi.

„Ştiau că s-au închis târgurile de animale, dar ei au încercat să-şi vândă porcii. Nu le-a dat nimeni voie să intre în târg, pentru că e închis, şi au vrut să-i vândă pe lângă târg. A primit fiecare câte o amendă de 1.500 de lei. Noi ne-am deplasat pentru că am primit semnale că sunt vânduţi porci în târguri. Şi vom continua acţiunile de control. Marţi, miercuri vom organiza noi controale în trafic, la intrările din judeţele vecine, gen Ţânţăreni, Motru, Sadu, Polovragi”, a declarat Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Gorj.
Târgurile de animale din judeţul Gorj vor rămâne în continuare închise. Mai mult decât atât, organele de control spun că în situaţia în care vor constata că animalele nu sunt crotaliate, fermierii s-ar putea alege cu amendă şi îşi vor pierde şi porcii. „În momentul în care îi depistăm cu porcii necrotaliaţi, vom ucide porcii şi îi vom neutraliza. Pleacă cu maşina goală şi amendaţi. Târgurile rămân închise până vor fi eradicate focarele de pestă porcină din toată ţara. Mai durează”, a mai spus directorul Nicolae Călescu.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult