Document OFICIAL: Subvenția APIA la motorină crește anul acesta! Cât vor primi fermierii

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat proiectul de hotărâre de Guvern privind subvenția APIA la motorină! Potrivit actului normativ, având în vedere că și acciza la motorină se va majora anul acesta, și sprijinul pe care îl vor primi fermierii va crește în concordanță, la peste 2 lei/litru.

Potrivit documentului publicat de MADR, bugetul total alocat schemei de reducere a accizei la motorină în 2024 este de 270.000,00 mii lei, bani acordați de la bugetul de stat, cuprinși în bugetul Ministerului Agriculturii.

Astfel, subvenția APIA la motorină va avea următoarele cuantumuri în 2024:

  • în perioada 1 ianuarie 2024 – 30 iunie 2024 inclusiv, sprijinul este în cuantum unitar de 1,746 lei/litru și se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare; 
  • în perioada 1 iulie 2024 – 31 decembrie 2024 inclusiv, subvenția este în cuantum unitar de 2,079 lei/litru și se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole