DOAR DOUĂ PUNCTE DE SACRIFICARE A MIEILOR ÎN SĂLAJ

În judeţul Sălaj există doar două puncte de sacrificare a mieilor autorizate sanitar-veterinar, unul în apropiere de Zalău şi la doilea la Şimleu Silvaniei, în ambele locaţii putându-se realiza şi comercializarea ovinelor.

„Comercializarea mieilor este avizată sanitar-veterinar în Şimleu Silvaniei, unde autorităţile locale vor asigura acces liber pentru crescătorii de animale şi posibilitatea tăierii în abator prin prestare de servicii pentru cumpărători. De asemenea, la abatorul Hereclean va fi admis accesul mijloacelor de transport şi accesul cumpărătorilor în incinta abatorului, unde cei interesaţi vor putea achiziţiona miei care, prin prestare de servicii vor fi sacrificaţi, respectându-se normele sanitar-veterinare în vigoare. Întreaga activitate va fi supusă controlului sanitar-veterinar în toate etapele, iar carcasele obţinute vor fi verificate şi marcate conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii, joi, de Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj.

Persoanele care doresc să achiziţioneze porţiuni de carcase sau organe se pot aproviziona din magazinele specializate din judeţ care au fost verificate de către echipe mixte ale autorităţilor cu atribuţiuni de control, iar produsele comercializate sunt sigure pentru consum.

Potrivit aceleiaşi surse, DSVSA Sălaj asigură asistenţa veterinară permanentă la cele două abatoarele autorizate pentru sacrificarea mieilor.

„Crescătorii au obligaţia respectării normelor sanitar-veterinare privind identificarea, transportul, bunăstarea, comercializarea şi sacrificarea în condiţii igienice a mieilor şi pot aflui miei la cele două abatoare cu condiţia ca aceştia să fie identificaţi prin crotaliere, să fie însoţiţi de certificat sanitar-veterinar şi documente de mişcare obţinute de la medicul veterinar din localitatea de domiciliu, precum şi de document privind lanţul alimentar”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Totodată, DSVSA Sălaj atrage atenţia că este interzisă sacrificarea mieilor în locurile neavizate sanitar-veterinar şi în spaţii publice, potrivit AGERPRES.

Citește și

Comentariile sunt închise