DNA: Preşedinte de asociaţie de crescători de animale, trimis în judecată

vacisswProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Iași au dispus, potrivit unui comunicat de presă,  trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților
MILIARE IULIAN, primar al comunei Berezeni, județul Vaslui și președinte al Asociației crescătorilor de animale ‘Gospodarul Zootehnist’, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată;
ASOCIAȚIA CRESCĂTORILOR DE ANIMALE ‘GOSPODARUL ZOOTEHNIST’ BEREZENI, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată;
CHIRILĂ DOREL, NECULIȚĂ MĂRGĂRINT, PRĂJICĂ LASCĂR, PARUSCHI AUREL și PARUSCHI NICOLAE, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată;
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2007 — 2010, inculpatul Miliare Iulian, în calitate de președinte al Asociației crescătorilor de animale ‘Gospodarul Zootehnist’ și de primar al comunei Berezeni, județul Vaslui, a depus la A.P.I.A. Vaslui acte și documente false aferente cererilor unice de plata depuse pentru campaniile din anii 2007 — 2010, fapte ce au avut ca rezultat obținerea fără drept, de către asociație, a sumei totale de 997.027,86 lei.
Pentru realizarea acestui scop, cei doi inculpați au beneficiat de ajutorul inculpaților Chirilă Dorel, Neculiță Mărgărint, Prăjică Lascăr, Paruschi Aurel și Paruschi Nicolae, care au întocmit acte prin care s-a atestat în fals calitatea de membru al asociației al unor persoane, pentru a crea aparența deținerii de către asociație a unui număr cat mai mare de animale și a justifica astfel gradul de încărcare a pășunii cu animale.
În cauză, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 978.072,08 lei.
În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile și mobile ale inculpaților, până la concurența reținută ca prejudiciu în sarcina lor.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Vaslui cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole