DNA, percheziții la ANPC! Sunt suspiciuni de corupție în timpul controalelor la marii retaileri (ACTUALIZARE)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) efectuează, miercuri, percheziţii la ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor), într-un dosar în care se investighează fapte de corupţie săvârşite în perioada 2018 – 2022.

Deși în comunicatul transmis presei de DNA nu se precizează unde se fac perchezițiile, menționând că este vorba de „o instituţie publică situată în municipiul Bucureşti”, surse judiciare spun că descinderile au avut loc în biroul directorului general al ANPC, Paul Anghel.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulţi agenţi economici (producători, distribuitori şi mari retaileri de produse alimentare şi nealimentare). În cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se precizează în comunicatul DNA.

În replică, înrt-un comunicat remis presei miercuri după-amiază, reprezentanții ANPC susțin că întreaga activitate a Agenției se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale, integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie, menționând că întregul personal al instituției este la dispoziţia DNA şi a oricăror alte instituţii ale statului, oferind tot sprijinul în demersurile acestora de apărare a legalităţii şi stabilire deplină a adevărului.

„În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public, privind efectuarea unor cercetări de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, la sediul central al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), conducerea instituţiei nu face niciun fel de comentariu referitor la această situaţie. Totodată, ANPC reafirmă faptul că întreaga activitate a instituţiei se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale, integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie”, se arată în comunicatul ANPC.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole