DNA Iaşi: Fonduri pentru Instalarea Tinerilor Fermieri, cheltuite la jocuri electronice

40

politistProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

Anti Andrei, pentru săvârșirea infracțiunii de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada februarie — mai 2014, inculpatul Anti Andrei, în calitate de reprezentant al unei întreprinderi individuale, a schimbat destinația sumei de 107.304 lei (echivalentul sumei de 24.000 euro) virată de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, cu titlu de avans, conform unui contract de finanțare privind ‘Instalarea tinerilor fermieri’.

Suma respectivă nu a fost cheltuită pentru realizarea acțiunilor prevăzute în planul de afaceri al întreprinderii individuale pe care o reprezenta, ci a fost folosită în interes personal de inculpatul Anti Andrei, care a restituit un împrumut în cuantum de aproximativ 8.000 euro, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice și a efectuat lucrări de construire la o anexă a fermei (grajd), lucrări neprevăzute în planul de afaceri.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpatului Anti Andrei, până la concurența valorii prejudiciului cauzat, respectiv 107.304 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iași, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Citește și

Cmentariile sunt închise