DNA Alba: Contracte false de arendă, depuse la APIA

terenhjhfProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Albă Iulia au anuntat că au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului
OPREAN-CRĂCIUN VALERIU, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
— Folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (3 infracțiuni).
— Înșelăciune.
— Fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2010 — 2012, inculpatul Oprean-Crăciun Valeriu a depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură — Centrul Județean Sibiu mai multe contracte de arendare întocmite în fals, în scopul de a obține, nelegal, sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafață, pentru suprafețe de teren de 108,75 hectare și 166,51 hectare, pe care nu le deținea în realitate.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă cu suma de 177.163,87 lei, reprezentând prejudiciul suferit, urmare a folosirii în campaniile 2010, 2011 și 2012, de către inculpatul Oprean-Crăciun Valeriu a documentelor respective.
În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Oprean-Crăciun Valeriu.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole