Fostul ministru al Agriculturii pus sub urmărire penală. Chesnoiu: “Nu sunt adeptul unei justiții televizate!”

Procurorii DNA i-au comunicat fostului ministru Adrian Chesnoiu începerea urmăririi penale, în calitate de suspect, în dosarul în care este acuzat de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite și abuz în serviciu. Suspectului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, ca urmare a îndeplinirii condiţiilor legale şi constituţionale, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Adrian Ionuţ Chesnoiu, în prezent deputat, iar la data faptelor având şi funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite (patru infracţiuni) şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit g4media, la intrarea în sediul DNA, Chesnoiu a declarat: „V-am spus că nu fac nicio declarație, decât la finalizarea…. Când se va finaliza totul, v-am spus că eu nu sunt adeptul unei justiții televizate, că așa e normalitatea. M-am pus la dispoziția procurorilor, la final o să facem declarații”.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 9 februarie – 11 aprilie, Adrian Ionuţ Chesnoiu, în calitate de ministru, ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susţinute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, şef serviciu, director executiv adjunct şi director executiv ai unor direcţii judeţene.

În urma deschiderii dosarului penal, Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii și s-a suspendat din PSD.

Efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole