Divizia AGRO a Grupului CIECH intră pe piața din România

  • Noua entitate juridică, CIECH Agro România, își începe activitatea în martie 2022
  • O echipă mixtă româno-poloneză formată din 20 de persoane va gestiona relațiile cu clienții CIECH din România

București, 23 februarie 2022 – Grupul CIECH își extinde afacerea de agrobusiness în România prin înființarea CIECH Agro România. Cu sediul în București, noua companie va deservi clienții din domeniul agricol din România, începând din luna martie 2022. Investițiile în constituirea activității locale sunt estimate la 6,5 milioane euro în următorii 3 ani.

O echipă mixtă româno-poloneză formată din 20 de persoane va asigura derularea activității CIECH Agro România. Membrii echipei vor fi implicați în construirea unei rețele de distribuție a produselor fitosanitare din portofoliul companiei pe piața românească, în rândul principalilor comercianți cu ridicata și în distribuția numerică în unitățile de comerț cu amănuntul, precum și în asigurarea consultanței agrotehnice de către reprezentanții CIECH. 

Înființarea CIECH Agro România este un nou pas în dezvoltarea activității agrobusiness a CIECH în România și survine în urma unei îndelungate activități de export de produse fitosanitare pe piața locală. Scopul acesteia va fi construirea unei rețele largi de distribuție și furnizarea către fermierii români a unor produse care asigură o protecție eficace a recoltelor, în special inovatoarea tehnologie BGT („Better Glyphosate Technology”), care reprezintă un răspuns la provocările legate de agricultura durabilă și Pactul Ecologic European. 

„Clienții din România așteaptă produse de înaltă calitate, prețuri ajustate la economia producției de recolte și servicii de logistică fiabile. CIECH îndeplinește toate aceste criterii și, având în vedere experiența favorabilă și perspectivele optimiste în legătură cu dezvoltarea agriculturii în această țară, decizia de a înființa CIECH Agro România a fost o cale de dezvoltare firească pentru noi. Principalul obiectiv de afaceri al companiei va fi să extindă și mai mult activitatea agroindustrială a Grupului CIECH și să ofere fermierilor români produse care să asigure o protecție eficientă a recoltelor, în special inovatoarea tehnologie BGT, precum și o gamă largă de programe de protecție pentru porumb”, a declarat Wojciech Babski, CEO BU Agro CIECH.

Portofoliul CIECH Agro România include 15 produse din oferta CIECH Sarzyna și a Proplan (un furnizor spaniol de produse fitosanitare, deținut de Grupul CIECH) și urmează să fie diversificat în viitor. Acest lucru va permite companiei să ofere erbicide și fungicide pentru protecția recoltelor esențiale din România, cum sunt cele de porumb și alte culturi de cereale. Un avantaj competitiv important al CIECH va fi reprezentat de produsele bazate pe substanța activă MCPA, produsă la CIECH Sarzyna, una dintre cele mai moderne companii de acest tip din lume. 

Un alt element important al ofertei CIECH Agro România va fi Halvetic, un nou erbicid glifosat, bazat pe inovatoarea tehnologie brevetată BGT („Better Glyphosate Technology”), care permite menținerea eficacității actuale a substanței active, dar reduce doza necesară la hectar a acesteia la jumătate, comparativ cu standardele existente. Acesta reprezintă o inovație revoluționară pe piața globală a produselor bazate pe glifosat și, în același timp, răspunsul Grupului CIECH la provocările legate de trecerea la o agricultură mai durabilă.

Piața locală a produselor fitosanitare se dezvoltă într-un ritm alert, depășind în ultimii ani valoarea de 600 milioane de euro și, astfel, dublându-se în dimensiuni într-un interval de 10 ani. În anii următori, piața de produse fitosanitare din România este estimată să crească între 4% și 6%, în pofida dificultăților asociate cu Pactul Ecologic European. 

Grupul CIECH exportă produse fitosanitare în aproximativ 50 de țări din toată lumea. CIECH Sarzyna, cel mai mare producător de produse fitosanitare din Polonia, livrează produse pe aproximativ 40 de piețe externe, pe lângă piața internă. De asemenea, deservește regiunile Europa Centrală și Occidentală, insulele britanice și Scandinavia.

În afara Europei, printre piețele tradiționale importante ale CIECH se numără Australia, Canada și Orientul Îndepărtat, în special Thailanda și Vietnam. Proplan, o companie achiziționată în 2018, își desfășoară activitatea în principal în Peninsula Iberică, zona Mării Mediterane (Italia, Franța și Grecia) și Africa de Nord, în special în Maroc, Algeria și Egipt.

Principalele mărci de produse din portofoliul CIECH sunt: Terbustar (ingredient activ: terbutilazină), Nikosar (nicosulfuron), Azoksar (azoxistrobin), Haksar (MCPA) și Fenuxar (fenoxaprop-p-etil). Printre produsele disponibile se numără și cele utilizate în protecția viței de vie, Pol-Sulphur (ingredient activ: sulf), și a rapiței, între care Labrador Extra (quizalofop-P-etil) și Faworyt (clopiralid).

Dimensiunea pieței globale de produse agrochimice este anticipată să ajungă la 272,0 miliarde de USD până în 2028, potrivit raportului Grand View Research.  

Despre CIECH

Grupul CIECH este un holding internațional din industria chimică, fiind prezent în peste 80 de țări. În 2014, pachetul majoritar de acțiuni CIECH a fost achiziționat de KI Chemistry, o companie aparținând celui mai mare fond de investiții privat polonez, Kulczyk Investments.

CIECH Sarzyna este cel mai mare producător polonez de produse fitosanitare, cu peste 80 de ani de activitate pe piața din Polonia. Printre cele mai cunoscute mărci ale CIECH Sarzyna se numără mărcile CHWASTOX, unele dintre cele mai populare produse erbicide din Polonia, care au fost folosite cu încredere de trei generații de utilizatori.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole