20 aprilie 2021 - 19:29

Disperare in Delta Dunarii! Se solicita o interventie de urgenta din partea guvernului

Având în vedere contextul izbucnirii pandemiei de Coronavirus, Comisia Europeană a stabilit ca prioritate, alături de măsurile urgente de limitare a răspândirii virusului și abordarea consecințelor economice, de notorietate fiind faptul că turismul este afectat considerabil de această pandemie.

În ceea ce privește impactul asupra sectorului turistic din Delta Dunării, majoritatea operatorilor chestionați au declarat că pandemia, în stadiul actual, afectează derularea activității și au afirmat că impactul este unul major.

Pentru diminuarea efectelor economice negative în industria ospitalității din județul Tulcea, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta a solicitat sprijin la nivel guvernamental și local, în eforturile de micșorare a consecințelor economice dezastruoase, privind necesitatea luării unor măsuri legale urgente, fiscale și legislative având ca obiect acordarea de facilități fiscale și măsuri de ajutor,  în sprijinul operatorilor economici din sectorul turistic.

Preşedintele Asociaţiei de Management a Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, a declarat pentru AGERPRES că a solicitat tuturor operatorilor din rezervaţie situaţia în ceea ce priveşte efectele pe care le are situaţia de la nivel naţional privind infecţiile cu Covid-19, dar şi măsurile aşteptate din partea Guvernului. “Delta Dunării poate fi o oază de linişte şi siguranţă pentru cei care-şi doresc o vacanţă în acest an, fiindcă Delta nu presupune o aglomerare de turişti pe un spaţiu restrâns. Există o anulare a rezervărilor în sistem early-booking de până la 40% în funcţie de profilul clienţilor şi probabil că vom avea o scădere importantă anul acesta în ceea ce priveşte turiştii străini”, a afirmat preşedintele Ţibuleac.

Circa 40% din rezervările făcute în sistem early-booking în Delta Dunării au fost anulate, pe fondul cazurilor de infecţie cu noul coronavirus, aproape 45% din sosirile de nave de croazieră fluvială în Portul Tulcea anunţate pentru acest an au fost anulate, iar transportatorii rutieri ocazionali susţin că vor începe disponibilizările în mai dacă Guvernul nu adoptă măsuri de relaxare fiscală în domeniu, scrie Agerpres.

În acest context, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării a transmis adrese către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, către Ministerul Finanțelor Publice și către Instituția Prefectului Județului Tulcea (vezi adresele anexate).

[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”81563″ /]
[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”81562″ /]
[better-wp-embedder width=”100%” height=”400px” download=”all” download-text=”” attachment_id=”81561″ /]