30 noiembrie 2021 - 05:12

Discutii APRINSE intre oieri si Ministrul Agriculturii! Ce ii reproseaza lui Oros

Ministrul Agriculturii, ședință cu scântei cu oierii! Acesta a fost luat la întrebări de crescătorii de ovine cu privire la mai multe subiecte de mare interes pentru fermierii din sector. Ședința de lucru a avut loc la finalul săptămânii trecute în județul Sibiu, iar șeful MADR, Adrian Oros, le-a atras atenția oierilor cu privire la înregistrările de ovine și de caprine în vederea obținerii sprijinului cuplat, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum pe cap de animal.

”Am discutat cu producătorii despre specificul produselor, despre piețele de desfacere a acestora și am degustat din brânzeturile expuse. (…) De asemenea, la întâlnirea cu oierii din Sibiu am atras atenția cu privire la înregistrările efectivelor de ovine și de caprine în vederea obținerii sprijinului cuplat”, a scris Adrian Oros pe pagina sa de facebook la finalul întâlnirii.
 
Se pare însă că  discuțiile nu au fost lipsite de contre. Oierii l-au luat cu asalt pe ministrul Agriculturii, punându-i întrebări legate de mai multe subiecte de mare interes pentru ei. Potrivit publicației ziuanews.ro, Adrian Oros nu a dat răspunsuri concrete la mai multe întrebări adresate de fermieri, printre care:
  • când/cum/cui va da cele 40 de milioane de euro de care vorbeşte de câteva zile?
  • cine va plăti testele de paternitate pentru berbecii de origine şi când?
  • unde se vor face aceste teste?
  • de ce nu mai oferă ajutorul pentru comercializarea lânii, prețul fiind de 1 leu/kg? (cuantumul ajutorului era 2 lei/kg n.r.)

Potrivit publicației, la sfârșitul ședinței, Daniela Câmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu a fost vizibil deranjată de desfăşurarea acestei întâlnirii, însă le-a promis oierilor că nu le va trimite controale în ferme pentru a-i intimida.