Discutie privind valoarea ajutoarelor de Minimis pentru tomatele cultivate in sere, in anul 2020

Ministerul Agriculturii a pus în discuție publică Proiectul de hotărâre privind valoarea ajutoarelor De inimis, pentru anul 2020, care vizează culturile din sere.

Demersul MADR este în conformitate cu prevederile Programului de guvernare 2018-2020, capitolul „Politici agricole și de dezvoltare rurală” – Programe multianuale de susținere pentru produse deficitare și anume acordarea de sprijin pentru cultura de tomate în spații protejate și având în vedere prevederile art. 3 al Regulamentului (UE) nr. 1.408/2013.

Prin această hotărâre, Guvernul României intenționează să stabilească o schemă transparentă de ajutor de minimis, potrivit prevederilor Regulamentului (UE) nr. 1.408/2013 al Comisiei, privind aplicarea articolelor 107 și 108 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene ajutoarelor de minimis în sectorul agricol, modificat prin Regulamentul (UE) nr. 2019/316 al Comisiei din 21 februarie 2019, denumit Regulamentul de minimis în sectorul agricol, respectiv acordarea unui ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate, pentru anul 2020.

Potrivit prevederilor, schema este exceptată de la obligația de notificare prevăzută la art. 108 alin. (3) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene.

Schema de ajutor de minimis reglementată de prezenta hotărâre nu se aplică următoarelor categorii de ajutoare:

  • Ajutoarelor a căror valoare este fixată pe baza prețului sau a cantității de produse cumpărate ori introduse pe piață;
  • Ajutoarelor destinate activităților legate de export către țări terțe sau către alte state membre, respectiv ajutoarelor direct legate de cantitățile exportate, ajutoarelor destinate înființării și funcționării unei rețele de distribuție sau destinate altor cheltuieli curente legate de activitatea de export;
  • Ajutoarelor condiționate de utilizarea cu precădere a produselor naționale față de produsele importate.

Pentru informații suplimentare consultați site-ul MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole