Discursurile lui Petre Daea nu-i mai impresionează pe fermieri: ”Nu are pic de respect pentru noi”

Fermierii români sunt din ce în ce mai revoltați cu privire la atitudinea ministrului agriculturii, Petre Daea, în contextul situației cerealelor din Ucraina care au inundat piața românească. Aceștia spun că șeful MADR nu și-a făcut treaba așa cum ar fi trebuit nici în relația cu oficialii de la Bruxelles, cărora nu le-a prezentat situația reală din țara noastră.

”Am fost săptămâna trecută la Bruxelles, am stat trei zile, am discutat cu reprezentanții Comisiei Europene. Vreau să vă spun că reprezentanții comisiei, când le-am prezentat abordarea noastră, au rămas un pic surprinși, pentru că ei nu conștientizează fenomenul actual din România. L-am văzut ieri pe ministrul agriculturii la un post generalist și spunea că au dat subvențiile la timp. Dar ce, nu trebuiau să le dea la timp? Astea sunt argumente de ministru? În toamnă n-o să mai avem unde să vindem marfa, o să cadă pe lanț toate firmele de inputuri, finanțatorii; lucrurile sunt foarte complexe”, a subliniat Dan Hurduc, membru în consiliul director al Clubului Fermierilor Români, pentru AGRO TV.

Potrivit acestuia, discursul ministrului Petre Daea este unul populist și nu are nicio legătură cu problemele reale cu care se confruntă fermierii și care se vor revărsa pe întreg lanțul agroalimentar în câteva luni.

”Noi nu dorim compensații; 10-20 de milioane de euro înseamnă 6 euro/hectar. Astea sunt compensații? Spunea ministrul că o să vorbească să se mărească suma de la Comisie, ca să aibă fermierii confortul financiar să semene. Discurs populist. Ce să semene cu 6 euro/hectar? Credeți că dacă împărțim 20 de milioane de euro la toți fermierii putem să facem ceva? Pe noi nu ne interesează compensațiile, pe noi ne interesează să repunem piața în condițiile reglementate de Politica Agricolă Comună.

Domnul ministru nu a informat corect responsabilii politici ai coaliției. Eu cred că responsabilii politici nu știu situația reală, pentru că ministrul și în ceasul al doisprezecelea are aceeași retorică populistă. Nu are pic de respect adevărat pentru fermieri, are discurs demagogic. Nu se face așa ceva”, a mai spus Dan Hurduc, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole