25 mai 2022 - 00:25

Directorul general APIA, mesaj pentru fermierii beneficiari de subvenții

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se află în plină campanie de plată a avansului către fermierii care au depus cereri unice de plată în anul 2021. Până la sfârșitul campaniei, în data de 30 noiembrie, agenția își propune să vireze în conturile fermierilor peste un miliard de euro.

Cu această ocazie, directorul general APIA, Adrian Pintea, a transmis un mesaj către fermierii care beneficiază de subvenții anul acesta, în care explică obiectivele instituției pe care o conduce și stadiul actual al plăților.

”Pentru o cât mai promptă și corectă informare a beneficiarilor, revin cu precizări referitoare la modul în care decurge autorizarea la plată a avansului aferent Campaniei 2021.

Se lucrează intens, iar prin perseverență, dovedim din nou că suntem o echipă unită, noi cei din APIA, cu sprijinul dumneavoastră, al fermierilor, reușind ca în mai puțin de 10 zile să autorizăm la plata în avans suma de 745,29 de milioane de euro.

Beneficiari sunt 546.158 de fermieri, ceea ce reprezintă 70.89% din numărul celor care sunt eligibili la plata avansului.

Nu ne-am propus să înregistrăm vreun record, ci doar să muncim dedicat, astfel încât, prin contribuția fiecăruia dintre colegii mei din APIA, să sprijinim permanent agricultura românească, în special într-o perioadă plină de provocări, precum cea pe care o traversăm.

Suntem mobilizați și continuăm ritmul susținut pentru a ne îndeplini obligațiile asumate!”, a transmis șeful APIA într-un mesaj către fermieri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.