Directorul APIA, apel către fermieri! Cine riscă să fie EXCLUS de la plata subvențiilor

Fermierii care nu semnează cererile unice de plată pe care le-au depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) vor fi excluși de la plata subvențiilor aferente anului 2022.

Astfel, fermierii mai au timp până la data de 30 septembrie să se prezinte la centrul APIA local sau județean de care aparțin pentru a semna cererea de plată. 

”În ceea ce privește avansul, se va acorda pentru toate schemele de plată din FEGA, atât pentru SAPS, plata pe suprafață, plata redistributivă, tânărul fermier, sprijinul cuplat; tot ceea ce înseamnă FEGA va intra la plata avansului. De asemenea, și măsurile de agromediu, climă, ecologic, vor intra la avans. Toate simulările sunt făcute, am văzut că și sistemul a prelucrat bine, colegii din teritoriu efectuează controalele administrative, acolo unde este cazul fermierii sunt chemați la clarificări.

Fac un apel către fermieri ca până la sfârșitul lunii septembrie să treacă pe la APIA, cei care nu au semnat electronic. Până la sfârșitul lunii septembrie trebuie să meargă să își semneze cererile depuse pentru anul 2022. Nicio cerere care nu este semnată nu va intra la plată. Să țină legătura cu responsabilul de dosar și să se deplaseze la centrul local sau județean pentru ca aceste cereri să fie semnate până la data de 30 septembrie”, a precizat șeful APIA, Adrian Pintea, în emisiunea Agrostrategia la TVR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole