Directorul APIA, anunț privind plata avansului subvențiilor pentru fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat astăzi campania de plată a avansului subvențiilor pentru fermierii care au depus cereri în 2021. Astfel, din cei peste 800.000 de fermieri care beneficiază de subvenții în Campania 2021, aproape 40.000 au fost autorizați la plată încă din prima zi.

Potrivit declarațiilor făcute de directorul general APIA, Adrian Pintea, într-o emisiune transmisă online de Agrointeligența, aproape 161 de milioane de euro au fost virate astăzi, iar banii urmează să ajungă în conturile fermierilor începând de mâine.

”Întotdeauna ne-am dorit ca în prima zi să fie un boom, ca să-i spun așa, pentru că fermierii noștri din momentul în care depun aceste cereri de plată își doresc dacă s-ar putea să și primească banii a doua zi. (…) M-am bucurat că toate au decurs conform planului, și anume am reușit să finalizăm controalele pe teren, astfel încât toate aceste rapoarte de control au putut fi și introduse. Încă de la mijlocul săptămânii trecute am zis să facem cumva un plan, astfel încât fiecare județ să autorizeze cât mai mulți fermieri.

Noi aveam undeva la 40.000 de fermieri calculați, pregătiți încă de sâmbătă, dar ei nu puteau fi transferați în contabilitate deoarece trebuia să respectăm normele legale și să apară data de 18 octombrie în sistemul informatic. Am reușit să transferăm în sistem 39.623 de fermieri, cu aproape 161 milioane de euro. Anul trecut, în prima zi de autorizare la plată am avut 30.000 de fermieri, deci anul acesta am autorizat la plată aproape cu 10.000 mai mulți fermieri și undeva la 26 milioane de euro în plus. (…) Cei care au conturile în trezorerii, posibil ca mâine după-amiază să aibă deja banii în cont”, a transmis Adrian Pintea.

Reamintim că, în cazul plăților directe, plățile se fac în lei, utilizând cel mai recent curs de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană anterior datei de 1 octombrie 2021 și publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, respectiv 4,9475 lei pentru 1 euro, transmite APIA.
 
De asemenea, APIA mai informează că în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale, plățile se fac în lei, utilizând cursul de schimb stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 31 decembrie 2020, respectiv 4,8683 lei pentru 1 euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole