Directorii Agențiilor de Plăți din UE s-au reunit la Helsinki pentru a discuta noua PAC

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că astăzi, 13.11.2019, Directorul General, Adrian PINTEA, participă la Helsinki, la cea de-a 46–a Conferință a Directorilor Agențiilor de Plăți din Uniunea Europeană (UE), în contextul președinției Finlandei la Consiliul Uniunii Europene.

Eveniment organizat bianual în cadrul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, conferința se bucură de o largă participare europeană, prin reprezentanți atât ai agențiilor de plăți similare din toate statele membre și statele candidate, cât și ai unor instituții europene de prestigiu (Comisia Europeană, Curtea Europeană de Conturi).

Astfel, conferința este platforma ideală pentru ca agențiile de plăți ale UE să împărtășească experiențe și bune practici, pentru a discuta provocări comune și a găsi soluții comune, precum și pentru a prezenta propuneri pentru îmbunătățirea proceselor și a rezultatelor în punerea în aplicare a politicii agricole comune (PAC).

În același timp, conferința de la Helsinki urmărește să abordeze perspectivele și provocările subsumate procesului de tranziție de la actuala, la noua Politică Agricolă Comună după 2020 și va beneficia de prezentări, dezbateri și contribuții din partea tuturor actorilor implicați în proiectarea și implementarea PAC (agențiile de plăți, Comisia Europeană, Curtea de Conturi Europeană).

În cadrul evenimentului, Directorul General APIA a prezentat raportul și concluziile celei de-a 45-a Conferințe a Directorilor Agențiilor de Plăți organizate la București, în perioada 15-17 mai 2019, în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole