Director general APIA: ANT-urile intră la plată în regim de URGENȚĂ!

Ajutoare național tranzitorii (ANT) urmează să intre la plată în cel mai scurt timp, anunță directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Ionuț Lupu. Potrivit declarațiilor făcute de acesta în direct la AGRO TV, agenția este pregătită să facă plățile pentru sectorul vegetal în regim de urgență, în timp ce pentru sectorul zootehnic se fac ultimele pregătiri din punct de vedere informatic. 

”Softurile pentru ANT-uri sunt deja funcționale pe partea de vegetal. Zootehnia va intra în scurt timp în teste. Deci în cursul lunii februarie, ANT-urile pentru sectorul vegetal vor intra la plată în regim de urgență; așteptăm hotărârile de guvern și resursa bugetară, problema nu mai este la APIA, este la Ministerul Agriculturii. Noi suntem pregătiți.

Pentru partea de ANT zootehnie, cel mai probabil lucrurile vor fi finalizate între 15 și 20 februarie, testele vor fi făcute de către colegii mei din direcția de IT, putem să dăm drumul la plăți atât timp cât HG-ul este finalizat și resursa bugetară este asigurată. Nu durează mai mult de 72 de ore astfel încât colegii mei din departamentul economic să efectueze toate plățile”, a precizat Ionuț Lupu pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole