Procurorii DNA au descins la APIA: Director general adjunct, reținut pentru luare de mită!

Directorul general adjunct al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), Bogdan Dumitru Dumitraşcu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, a informat, miercuri, DNA Constanţa.

Dumitraşcu ar fi pretins 2.000 de euro de la o persoană pentru a o angaja pe fiica acestuia în cadrul instituţiei, scrie AGERPRES.

„La data de 10 decembrie 2021, inculpatul Dumitraşcu Bogdan Dumitru, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul APIA – Structura Centrală şi, ulterior, să o transfere la o agenţie judeţeană, situaţie ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i fie remişi în două tranşe respectiv înainte şi după angajare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA – Serviciul teritorial Constanţa.

Procurorii anticorupție menționează că, la data de 21 decembrie, inculpatul Dumitraşcu Bogdan Dumitru Dumitraşcu ar fi primit o primă tranşă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Conform comunicatului DNA, inculpatul urmează să fie prezentat, miercuri, Tribunalului Constanţa, cu propunerea arestării preventive pentru 30 de zile.

Tot miercuri, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a anunțat că Bogdan Dumitru Dumitraşcu a fost eliberat din funcţia de director general adjunct întrucât pe numele său a fost deschis un dosar penal.

„Începând cu data de 22 decembrie 2021, prin decizia Directorului General APIA nr. 2994/2021, domnul Bogdan Dumitru Dumitraşcu nu mai ocupă funcţia publică de Director General Adjunct în cadrul APIA – Aparat Central. Decizia a fost luată ca urmare a informării APIA de către organele de cercetare penală cu privire la deschiderea unui dosar penal pe numele domnului Dumitraşcu”, se precizează într-o informare de presă a instituției.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole