Director APIA, anunt IMPORTANT despre plata avansului subventiilor

Avans APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură demarează, pe 16 octombrie procesul de plată a avansului pentru subvențiile agricole pentru fermierii români, aferent anului de cerere 2020. Potrivit declarațiilor directorului general adjunct APIA, Paul Kmen, avansul pe care-l vor primi fermierii este de până la 70% din plățile directe și până la 85% din plățile compensatorii PNDR 2020.

Paul Kmen a anunțat că APIA se pregătește să plătească avansul către fermieri, începând cu 16 octombrie, pentru cei care au depus cereri pentru plata directă pe hectar, pe schemele din sectorul vegetal, precum și sectoarele ovine și caprine. Potrivit acestuia, plafonul financiar pentru plățile din anul 2021, care vor fi achitate pentru cererile APIA din 2020, este de 1,94 miliarde de euro.

Avansul constă în până la 70% din Fondul European de Garantare Agricolă și până la 85% din Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, a mai precizat Paul Kmen, director adjunct APIA, într-o videconferință organizată de News.ro.

Reamintim cuantumurile pentru plățile directe în sectorul vegetal:

  • schema de plată unică pe suprafaţă (98,7381 euro/ha)
  • plata redistributivă pentru intervalele între 1 ha și 5 ha, inclusiv (5 euro/ha) și peste 5 ha şi până la 30 ha, inclusiv (48,1053 euro/ha)
  • plata pentru înverzire (57,8245 euro/ha)
  • plata pentru tinerii fermieri (36,6119 euro/ha).

De asemenea, plafonul aferent plății directe pentru schema de sprijin cuplat pentru speciile ovine/caprine este de 71.300 mii euro. Cuantumurile unitare se calculează de către APIA, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, după caz. Cuantumul estimat este de 17,9 euro cap ovină/caprină.

De aceste forme de sprijin vor beneficia peste 800.000 fermieri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole