Director ADS arestat de DNA pentru o mită de 350.000 de euro

Directorul Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din Agenția Domeniile Statului (ADS), Marius Ionel Niță, a fost arestat preventiv de procurorii DNA, fiind acuzat că i-a cerut mită 350.000 de euro unui om de afaceri pentru a-i facilita acestuia încheierea unui contract de arendă cu ADS pentru o suprafață de 650 de hectare de teren agricol din județul Giurgiu.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 martie 2023, a inculpatului NUȚĂ MARIUS IONEL, director al Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (A.D.S.), pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență”, se arată într-un comunicat al DNA remis miercuri presei.

Potrivit procurorilor anticorupție, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

„În perioada 24 ianuarie – 20 martie 2023, Marius Nuță ar fi cerut pentru el și pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în acest dosar), suma totală de 350.000 euro pentru «a-l ajuta» să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 de hectare de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu. În contul aceleiași sume de bani, directorul din ADS i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani”, se arată în ordonanța procurorilor DNA.

Aceștia mai spun că omul de afaceri i-ar fi dat inculpatului Marius Nuță suma de 90.000 lei, care reprezenta o primă tranșă din suma cerută inițial, însă ulterior, cu toate „eforturile” depuse de directorul din ADS, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană.

- Publicitate -

Reprezentanții DNA menționează că, la data de 21 martie 2023, judecătorii Tribunalului București au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a inculpatului, formulată de procurorii anticorupție.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole