DIN CAUZA SECETEI PRELUNGITE, SILVICULTORII RISCA SA NU-SI POATA REALIZA PROGRAMUL DE IMPADURIRI

Lipsa prelungită de apa din ultimele luni a blocat lucrările de împădurire de la nivelul județului Vaslui. Pentru această toamnă, silvicultorii din zona aveau un program de împăduri pe o suprafață de 30 de hectare, urmând să fie plantați 200.000 de puieți.

Directorul Direcției Silvice Vaslui, a declarat că vremea nu permite realizarea plantărilor și se așteaptă primele precipitații pentru a intra în acțiune: Pământul este atat de tare, încât  poate fi strapuns doar cu picamărul. Este un an neprietenos, cu o secetă prelungită; din august nu au mai căzut precipitații deloc. Vrem să facem împăduririle cu muncitorii sezonieri din comunele arondate ocoalelor silvice. Vom planta specii de foioase cum ar fi stejar, frasin, salcie de luncă.”

Anual, silvicultorii vasluieni plantează cu puieți în jur de 70 hectare, pădure care ajunge la maturitate în șapte ani, când arborii sunt independenți din punct de vedere fiziologic (nu mai au nevoie de intervenția omului pentru a fi îngrijiți). În acest an, DS Vaslui a avut un program de împăduriri pe o suprafață totală de 80 de hectare, din care 50 de hectare au fost plantate cu puieți în primăvara acestui an. Restul de 30 hectare din programul de împăduriri trebuia să înceapă în luna octombrie, când cade frunza și arborii intră în repaos vegetativ.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole