Avertizarea lui Dimitrie Muscă: ”Va urma o CRIZĂ de nedescris!”

Urmează o criză fără precedent pentru fermierii români! Avertizarea vine din partea unuia dintre cei mai cunoscuți agricultori din țară, directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă.

Într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, fermierul arădean a explicat faptul că scumpirile exagerate ale inputurilor și ale tuturor resurselor de care fermierii au nevoie pentru a-și desfășura activitatea vor avea un impact dezastruos asupra sectorului agricol. În viziunea lui Dimitrie Muscă, mulți fermieri vor ajunge în imposibilitatea de a-și continua activitatea.

”Mergem bine, culturile sunt frumoase, anul este bun. Să nu uităm un lucru, în schimb: tragedia pe care va urma să o trăiască agricultorii. Motorina s-a scumpit cu 1,2 lei la această oră. Îngrășămintele s-au scumpit cu 160-170%. Prețul curentului e aproape dublu. Gazul, de la 60 de lei, s-a dus la 180 de lei. Vom avea o mare problemă. Va urma o criză de nedescris, cum nu a mai fost. La prețurile acestea, sunt o parte din noi care nu mai pot să reziste. Va fi dramatic, va fi pur și simplu o tragedie. Nu avem un viitor luminos. (…) Vin fungicidele, pesticidele, semințele în toamnă și în primăvară, la prețuri exorbitante”, a subliniat Dimitrie Muscă în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole