Dimitrie Muscă pune bazele unui nou PARTID! ”Noi, fermierii, trebuie să punem Ministrul Agriculturii”

În urmă cu aproape o lună de zile, într-un interviu exclusiv cu realizatorul AGRO TV Ovidiu Ghinea, Dimitrie Muscă a lansat în premieră ideea înființării unui nou partid politic al fermierilor. Se pare că ideea a început să prindă contur, iar mai mulți fermieri din toată țara vor să ia parte la acest proiect.

În cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”, fermierul din județul Arad a vorbit din nou despre acest proiect, spunând că este ”obligatoriu” ca acest nou partid să fie înființat.

”Uitați-vă câtă nebunie există în politica românească, și cei care suntem în agricultură suferim. (…) Noi, fermierii, ar trebui să ne punem ministrul agriculturii. Gândiți-vă că sunt vreo 820.000 de cereri la APIA. Aceștia sunt agricultori care lucrează pământul. Dacă plătesc toți 1-2 lei/hectar, ajungem la o sumă din care putem oricând să susținem un partid. Mai sunt și nevestele și bărbații lor, lucrătorii, oamenii de la țară. N-am nimic cu nimeni, dar UDMR-ul face jocurile în fiecare coaliție cu 5-6%. Eu vă spun că noi putem face 20-25%. Ne trebuie oameni foarte serioși și eu cred că la nivel de țară găsim această forță care să se implice. Vin și eu să mă implic până la un anumit nivel. Nu vreau să candidez, nu vreau să fim parlamentar, dar este obligatoriu să facem pentru țară acest lucru”, a subliniat Dimitrie Muscă.

În viziunea directorului general al CAI Curtici, conflictele dintre fermierii mari și cei mici trebuie să înceteze, iar toți să se ralieze în spatele acestei noi forțe politice. Se pare că primii pași spre concretizarea acesteia au fost făcuți, iar o primă adunare a mai multor fermieri reprezentativi urmează să aibă loc după încheierea sezonului de recoltat

”Nu au voie să existe discrepanțe, conflicte între fermele mari și fermele mici. Toți avem loc sub soare. (…) Probabil că adunarea noastră va fi după seceriș. (…) Eu am avut o întâlnire cu domnul Oros. N-am nimic cu dânsul, să-i dea Dumnezeu sănătate, dar este o pată neagră pe agricultura românească. I-am spus în față: Domnule ministru, chiar n-ai făcut nimic în acest mandat”, a mai precizat Dimitrie Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

5 COMENTARII

  1. Cea mai stralucita idee de la revolutie incoace, dar sa nu fie pelerina de ploaie a nustiu care psd cum era cel agrar, si nici condus de elactronisti, preoti sau si alti frizeri, cei mai eficienti si mai aproape de tarani au fost P Daea si Achimescu restul politruci! Asa ca felicitari pt idee domnule Musca si mult succes!!!

  2. O inițiativă care nu trebuie tergiversata.
    Interesat de bunul mers al României, va3stau la dispoziție.
    Aștept sarcini !
    NB : interesul meu este România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole