Dimitrie Muscă, producție medie la grâu de peste 8.500 kg/hectar! ”A fost un an excepțional”

Dimitrie Muscă reprezintă un reper în agricultura românească, iar lucrurile pe care le realizează an de an la Combinatul Agroindustrial Curtici vorbesc de la sine. Dacă în alte zone ale țării, fermierii suferă, zona de vest s-a prezentat excelent în privința culturilor de toamnă, iar ferma de la Curtici reprezintă un exemplu în acest sens.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Dimitrie Muscă ne-a prezentat producțiile realizate anul acesta la orz, grâu și rapiță, unele pe care le cataloghează drept excelente.

”La culturile de toamnă a fost un an excepțional pentru noi. Orzul l-am închis cu 7.802 kg/hectar, producția medie la grâu a fost de 8.557 kg/hectar, iar la rapiță am făcut 4.620 kg/hectar. Am avut un regim pluviometric de 228 de litri, care n-a fost rău pentru primăvară, având în vedere că am pornit de la o cantitate de precipitații de 106 litri căzută în luna decembrie. A fost un an frumos, un an bun până la această dată”, a spus fermierul Dimitrie Muscă în direct la AGRO TV.

Dacă culturile de toamnă s-au prezentat excelent anul acesta, situația este diametral opusă la cele de primăvară. Fermierul arădean ne-a spus că a început deja să silozeze porumbul, o situație fără precedent în cariera sa de agronom.

”La culturile de primăvară este dezastru. Am început silozatul porumbului. Într-o viață de agronom, niciodată nu am început silozatul porumbului la această dată calendaristică, nu începeam mai repede de 20 august. Astăzi am început în cele două societăți. De ce? Până la jumătate, frunzele sunt uscate complet. Dacă mai stau ca să se formeze știuletele, însemnă că se usucă. Am făcut bine ce am făcut, chiar dacă pierd la producție. (…) Nu neapărat că nu a fost apă, dar căldurile au fost atât de puternice încât fenomenul de evapotranspirație a fost mult mai mare decât absorbția apei și a mâncării din pământ. Este o situație tristă. Dacă nu vin niște ploi în zilele următoare, va trebui să trăim din banii de la grâu și rapiță un an de zile”, a mai precizat Dimitrie Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole