Dimitrie Muscă, producție de 7 tone/hectar la orz. ”Lucrăm în pierdere”

fermier dimitrie musca, domnule ministru al agriculturii n-ai facut nimic culturi faliment no-till mecanizatori

Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai cunoscuți fermieri din România, spune că producția de orz pe care a obținut-o anul acesta în societățile pe care le administrează se încadrează între 7 și 7,4 tone/hectar. Producții mulțumitoare, conform spuselor sale, însă care nu îl scapă de probleme.

”Am terminat recoltatul orzului pe o suprafață de 635 de hectare. Producția a fost între 7.000 și 7.400 kg/hectar. Producția de 7.000 de kg de orz la hectar este o pierdere pentru mine, pentru că la un preț de 70 de bani/kg, îmi aduce un venit de 5.000 de lei/hectar. În condițiile în care, de la înființarea culturii și până astăzi, am ajuns să mă apropii cu cheltuielile de 7.000 de lei/hectar”, a precizat Dimitrie Muscă pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

În ciuda faptului că producția nu este mică, fermierul arădean spune că a ieșit în pierdere anul acesta, pentru că prețurile actuale de pe piața cerealelor nu-i permit să-și acopere cheltuielile. Avantajul său este că poate folosi marfa în fermele sale zootehnice, însă fermierii care nu au această posibilitate vor avea mult de suferit.

”Deci lucrăm pe pierdere la cultura orzului. 7.000 de kg nu este o producție mică, dar cu toate acestea, avem probleme. Vom avea în continuare probleme, pentru că traderii de cereale vor cumpăra cereala de la ucraineni, care au costul la hectar mult mai redus. Nu vor cumpăra de la noi”, a mai precizat Dimitrie Muscă.

Views: 3

11 răspunsuri

  1. Domnule Musca trebuie să protestăm altfel se distruge și agricultura cum au făcut criminalii cu industria țării să lucrăm în pagubă neacoperind cheltuielile nu ajungem decât la distrugere sunteți om cu influență și trebuie să vedem cum ne protejăm de cerealelor Ucrainei

  2. Cum sa lucrezi pe pierdere?!?! La 7 ,4 tone la ha înmulțit cu 1 leu plus subvențiile la suprafață la motorina rambursări de tva etc nu ai cum sa lucrezi în pierdere .

  3. Toti se pling, daca avea si 10 tone la hectar se plingea ca este pe minus. Asa fac in fiecare an, mana in mana cu cei din partid, fac jocurile intre ei. Subventii, subventii, la oameni dau 300 lei la hectar daca este la Asociatie.

    1. Am văzut multe comentarii, unele sunt pe dinafară, omul spune că prețul la imputuri era anul trecut mai mare,și pe bună dreptate acum fiind mai mici, influențează prețul de producție, faptul că le folosește în fermele proprii este un avantaj.

  4. Indiferent de producțiile obținute mereu se vor plânge dar în fiecare an își iau jepanele vilele utilajele de milioane de euro . Nimeni și nimic nu ii mai satisface. Arenda iar nu sare nici anul asta de 500 kg la ha fără sa ne fie plătite impozitele pe terenurile respective.

  5. Toți se plâng dar vacantele și mașinile de zeci de mii de euro .sfidarea ca ei au si alții nu .nu cred ca le crapă capul de inteligenta ptr.ca reușesc. Este datorita celui de sus.nu va m.ai plângeți ca pâinea nu sa ieftinit nici cind ați făcut 10 to la ha.

  6. Toată ziua,doar plânge.Să renunțe dacă e pe pierdere.Să dezbrace haina asta de ,,mare patriot,, că nu păcălește decât pensionarii.Tot bocetul său e să acapareze cât mai mulți bani din ajutoarele UE.Ce beneficii are un locuitor care i-a dat terenul lui Muscă, și face 7 t la hectar,dar prin acest gest și-a alungat copiii în străinătate.

  7. Am citit comentările de mai sus ,nu pot spune decât rușine,nu știți decât sa criticați și sa fiți invidioși, va mira care bani ,dar vati pus vreodată întrebarea câte nopți ei nu dorm de grija afaceri?ooooia bani de la stat!daaaa dar nu au și ei oameni de plătit, mașini agricole de întreținut, spati de depozitare care mulți le au cu chirie,etc,nu știți decât sa criticați fără sa aveți habar de ce întâmpină o afacere,de Ceea suntem unde suntem,din cauza unor oameni care conduc un minister fără experiență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  ARTICOLE RECENTE   

PUBLICITATE

© AGRO TV 2024 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.

Hide picture