Dimitrie Muscă: ”Cea mai mare prostie este că noi, fermierii, suntem dezbinați”

Dezbinarea fermierilor este o problemă extrem de mare în agricultura românească, este de părere fermierul Dimitrie Muscă, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici.

În emisiunea ”Agricultura la Raport” realizată de Ovidiu Ghinea, Muscă a vorbit despre problemele actuale din sectorul agricol, probleme greu de rezolvat fără un mediu asociativ al fermierilor puternic, care să pună presiune pe clasa politică.

”Aș veni cu o idee, poate ne aud fermierii care ne urmăresc. Cea mai mare prostie este că noi, fermierii, suntem dezbinați, că nu știm să ne unim, că nu știm să facem cum fac francezii, să arunce cisternele de lapte și de dejecții pe străzi. Imediat li se face loc și sunt chemați și se discută. Fermierii din Franța sunt o teamă pentru guvernul francez; noi suntem o bătaie de joc. Am mai spus că ne trebuia un partid al agricultorilor, un partid serios care să se bată, să fie în Guvernul României, să fie acolo unde se iau decizii”, a precizat Dimitrie Muscă.

Aceeași idee a exprimat-o și președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară (Sindalimenta), Dragoș Frumosu.

”Ar trebui ca oamenii din agricultură și industria alimentară, atunci când sunt alegerile, să-și promoveze reprezentanții în Parlament care să le susțină drepturile, nu să se ducă lumea la partidele politice și să cedeze anumite lucruri pentru un post. (…) Agricultura ar trebui să aibă un program pe termen mediu și lung, agreat de toate federațiile agricole existente, și să oblige clasa politică să-l aprobe și să-l respecte. Păi dacă agricultorii nu se adună?”, a subliniat președintele Sindalimenta.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Bine spus,d-le inginer!Clasa politica este vinovata,agricultura este lasata pe locul doi.Trebuie pusa presiune pe ei !Cum este posibil sa avem cele mai proaste pensii! Politicieni,magistratii,armata,politia au doua guri iar noi agricultorii o singura gura?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole