Dimitrie Muscă: ”Ne trebuie Partidul Fermierilor! Avem șanse 101%”

Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai cunoscuți și performanți fermieri din România, continuă să lanseze în spațiul public apeluri către colegii săi de breaslă pentru înființarea unui partid politic al fermierilor. În emisiunea ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea, acesta a susținut că o astfel de formațiune ar avea mari șanse de izbândă.

”Ne trebuie un partid al fermierilor. Este obligatoriu, pentru că suntem cea mai mare pătură a societății, cea mai de forță, cei care producem mâncarea țării. Suntem dezbinați ca niciun sector din țara asta. (…) Eu am investiții, am afaceri mari. Particip, dar nu vreau să mă bag (în față – n.r.). Dacă îl facem cu niște oameni foarte foarte serioși, are șanse de izbândă 101%, dar trebuie să fim cu sânge în instalație”, a spus Dimitrie Muscă în direct la AGRO TV.

Directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici se declară dezamăgit de actualii politicieni, care nu au luat nicio măsură concretă pentru a sprijini sectorul agricol în condițiile creșterilor exagerate ale prețurilor energiei și gazelor naturale.

”Nu avem ce să împărțim, suntem colegi de o viață, colegi de suferință. Sigur că sunt puncte de vedere diferite între societatea mea, cu 7.600 de hectare, și unul cu 20 de hectare, dar niciodată nu vom fi dușmani unii cu alții. (…) Să nu uităm că vine și tendința de globalizare. Este tăvălugul care se rostogolește și care va face multe victime. Este și gândirea proastă a politicienilor, nu trebuia să ajungem aici. În toată lumea s-a scumpit curentul, dar nicăieri ca în România”, a mai spus Dimitrie Muscă.

De altfel, nu este primul apel de acest gen al fermierului din Arad. În cursul verii trecute, într-un interviu exclusiv pentru AGRO TV, Muscă lansa pentru prima dată ideea înființării unui partid al fermierilor, însă discuțiile privind înființarea acestuia nu s-au concretizat până în acest moment.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole