Fermierii îl vor pe Dimitrie Muscă în funcția de Ministru al Agriculturii

Odată cu demisia lui Adrian Oros din funcția de Ministru al Agriculturii, speculațiile cu privire la numele care i-ar putea lua locul au luat amploare. În cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a anticipat demisia fostului ministru, și a discutat împreună cu invitații săi posibilele variante pentru înlocuirea sa.

Un nume adus în discuție de telespectatorii emisiunii a fost cel al lui Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai mari și cunoscuți fermieri români, director general al Combinatului Agroindustrial Curtici. De altfel, numele său a mai fost adus în discuție și în trecut pentru funcția de ministru al agriculturii.

Deși fermierii recunosc că Dimitrie Muscă ar fi o variantă bună pentru funcția de șef MADR, aceștia văd ca puțin probabilă numirea sa, pentru că nu-l văd pe acesta abandonându-și afacerea de la CAI Curtici. În plus, acesta nu are nici apartenența politică ”corespunzătoare”.

”Nu-l văd pe Dimitrie Muscă ministru al agriculturii, pentru că omul are o vârstă, a muncit foarte mult, este capabil, dar nu cred că ar accepta pentru că i s-ar complica viața. Agricultorii, până la urmă, vor să fie liniștiți, nu să intre în acest vârtej al politicii. Dimitrie Muscă este un mare specialist în România. Dacă vrea să fie ministru, îl aplaudăm, poate să facă lucruri foarte bune pentru țara aceasta și pentru agricultură, dar nu știu ce apartenență politică are”, a precizat fermierul Milică Rădulescu, îi direct la AGRO TV.

”Știu că voia să creeze un partid, nu știu ce a făcut cu el. Sigur că este un manager de clasă mondială, a demonstrat. La politică, în schimb, e mai complicat, nu se aplică managementul economic. Tot performanță trebuie să faci și în politică, dar altfel decât cea economică. Sigur că e un om deosebit și a demonstrat. Au ajuns miniștri și în alte domenii unii care au făcut minuni în domeniul respectiv, spre exemplu în sport sau în medicină. El a făcut o minune în agricultură și are toată expertiza pentru agricultură”, a adăugat fermierul Marian Popa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Eu în cunosc personal pe ing. doctor (pe bune) Dimitrie Muscă, un organizator de excepție. I s-a mai propus să fie ministru agriculturii încă din 2000, măcar ministru adjunct. Iliescu care îl cunoștea, i-a propus personal, măcar adjunct, responsabil cu culturile de câmp, a acceptat în principiu, dar a pus condiții. Acolo unde va merge birourile să fie „libere” iar el să-și aleagă echipa. I s-a impus că măcar pe „specialiștii” din minister să-i accepte. Nu a fost de acord. El e prieten cu fostul ministru Daea, care a venit de mai multe ori la el la Curtici să-l roage să facă echipă, dar l-a refuzat pentru că nu i-a acceptat condițiile. ……..
    Teza sa de doctorat este: Exploatațiile agricole integrate. O lucrare de referință, a cărei concepți este aplicată la exploatația sa de la Curtici, cu rezultate excepționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole