Dimitrie Musca: ”Legea mirosurilor este o nesimtire! Moare jumatate din zootehnia romaneasca”

Legea mirosurilor creează, în continuare, discuții aprinse printre fermierii români, care au cerut regândirea ei de urgență, pentru a excepta agricultura. Subiectul a fost dezbătut și în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, unde Ovidiu Ghinea i-a avut invitați pe Marian Popa, Daniel Botănoiu și Dimitrie Muscă.

”Legea mirosurilor este o nesimțire. Vorbim de ferme de vaci, de păsări de oi… se duce jumătate din zootehnia românească, iar cei care au făcut-o sunt părtași. Ei promit că va fi reanalizată legea și va fi rediscutată. Dar Președintele cum și-a putut permite să promulge asemenea lege? Sunt împotriva țării, și unii și alții. (…) Cine din Europa mai face ca noi? Nimeni! Dacă te duci în Danemarca, când încep fertilizările cu îngrășăminte organice, pur și simplu toată Danemarca pute și nimeni nu-și face probleme.

Toată lumea vorbește să reducem cantitățile de îngrășăminte chimice, că poluează și distrug sănătatea umană. Cu alea este într-un fel, îngrășămintele organice n-o să mai avem de unde să le dăm, ce o să facem? Am început să importăm carne de porc, carne de vită, mâine o să importăm și pâinea congelată… asta este țara pe care o avem. Nu că ne-o merităm, ci unii ne-au dus în această situație disperată”, a declarat Dimitrie Muscă, în direct la AGRO TV.

”Dacă mergeți la Viena acum și se plimbă caii aceia și vedeți cum miroase în centrul Vienei… E așa cum e într-o fermă zootehnică de la noi. Într-o capitală europeană, și n-au scos caii de acolo, că e tradiția lor de ani de zile. Chiar se mândresc cu treaba asta. (…) Cred că noi vrem să ne facem rău continuu”, a subliniat și Marian Popa, fermier din județul Teleorman.

”Cred că cel care a inițiat această lege nici n-a trecut pe la școală. Dacă îl întrebi, nu are idee de unde vine laptele, zice că vine de la cutie sau din Germania. Nu poți să dai o astfel de lege pentru agricultură. Putea să o excepteze, să facă o lege pentru gunoaie, deșeuri… Dar nu pui alimentul, securitatea alimentară în pericol. Și așa este greu, pentru că există o lege care nu s-a respectat, legea fermelor agricole. Nu aveau voie să vină cu casele până lângă ferme”, a adăugat și Daniel Botănoiu, fost ministru secretat de stat MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole