Dimitrie Musca: Dupa coronavirus, urmeaza criza carnii de porc

sfârșitul cărnii

Preţul cărnii de porc va atinge cote alarmante pentru buzunarul consumatorului român, atrage atenţia Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai importanți investitori din sectorul agricol din vestul României. Previziunile sale asupra creşterii preţului la carnea de porc se bazează pe lipsa acestui produs din rafturile chinezești, statul comunist fiind în momentul de față unul din cei mai mari consumatori de porc de pe glob.

”2000 euro pe de tonă este prețul pe carcasa în momentul de față. După ce se ridică embargoul și China intră în normal și o să poată să aducă carne din Europa, atenție, prețul cărnii de porc o să explodeze mult de tot! Să vedeți prețuri atunci când China o să adune carnea de porc de pe bătrânul continent dar și din America. În momentul când se termină cu noul coronavirus și China intră în normal, prețul la carne explodează. Cererea o să fie așa de mare încât în două luni de zile o să fie jale”, a declarat fermierul Dimitrie Muscă în exclusivitate pentru AGRO TV.

În opinia sa, această criză a cărnii este generată de reducerea cu 70% a efectivelor de suine matcă din China, reducere cauzată de răspândirea virusului PPA în această țară.

Reporter: Daria Diaconiuc / Redactor: Marius Milea

Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!   Orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

Cele mai citite în ultimele zile

PUBLICITATE

  • Banner KWS

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.