17 septembrie 2021 - 16:53

Dimitrie Musca: Dupa coronavirus, urmeaza criza carnii de porc

Preţul cărnii de porc va atinge cote alarmante pentru buzunarul consumatorului român, atrage atenţia Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai importanți investitori din sectorul agricol din vestul României. Previziunile sale asupra creşterii preţului la carnea de porc se bazează pe lipsa acestui produs din rafturile chinezești, statul comunist fiind în momentul de față unul din cei mai mari consumatori de porc de pe glob.

”2000 euro pe de tonă este prețul pe carcasa în momentul de față. După ce se ridică embargoul și China intră în normal și o să poată să aducă carne din Europa, atenție, prețul cărnii de porc o să explodeze mult de tot! Să vedeți prețuri atunci când China o să adune carnea de porc de pe bătrânul continent dar și din America. În momentul când se termină cu noul coronavirus și China intră în normal, prețul la carne explodează. Cererea o să fie așa de mare încât în două luni de zile o să fie jale”, a declarat fermierul Dimitrie Muscă în exclusivitate pentru AGRO TV.

În opinia sa, această criză a cărnii este generată de reducerea cu 70% a efectivelor de suine matcă din China, reducere cauzată de răspândirea virusului PPA în această țară.

Reporter: Daria Diaconiuc / Redactor: Marius Milea