VIDEO Dimitrie Musca, despre vanatoarea mistretilor: ”O masura imbucuratoare, dar tarzie”

Vânătoarea de mistreți va putea fi reluată în curând! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în următoarea Ordonanță Militară va fi inclusă această permisiune. Această măsură este necesară pentru combaterea şi răspândirea pestei porcine africane, dar și pentru a înlătura pagubele în producţiile agricole vegetale. Decizia a fost luată de Adrian Oros în colaborare cu ministrul Mediului Costel Alexe, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela și premierul Ludovic Orban.

Dimitrie Muscă, directorul CAI Curtici, unul dintre cei mai vocali fermieri în privința problemei mistreților și a răspândirii pestei porcine africane, salută decizia Ministerului Agriculturii, însă pune că măsura vine prea târziu, pagubele fiind deja extrem de mari.

”Este un fenomen îmbucurător faptul că s-a lansat astăzi ideea de la Ministerul Agriculturii ca începând cu Ordonanța Militară următoare să se dea drumul la împușcarea mistreților. Sigur că, pentru noi cei care ne ocupăm de creșterea porcilor și producerea cărnii de porc, este o idee foarte bună, dar a venit foarte târziu, în condițiile în care la această oră România mai produce 30% din carnea de porc pe care o consumă.

Este trist, dar sper că se va respecta legea care spune 1 mistreț pe kilometru pătrat, pentru că s-a dat drumul la vânătoare, dar dacă nu li se pune și condiția deținătorilor fondurilor de vânătoare și vânătorilor să împuște, nu vom avea niciun succes.

La ora actuală grâul e mare, culturile de rapiță sunt mari, într-o lună vine și porumbul, mistreții pot să se ascundă în aceste culturi, ceea ce înseamnă că nu se va mai face nimic și trebuie să așteptăm să vină toamna viitoare. Dacă mai așteptăm până în toamna anului 2020 ca să împușcăm mistreții, vom mai produce doar 10-15% din carnea de porc necesară, ceea ce este o treabă foarte tristă.

- Publicitate -

Eu spun că aceasta este o problemă de CSAT. Trebuie să se implice și Președintele țării, să se dea o lege foarte clară să se elimine mistreții, pentru că mistreții au produs pesta porcină africană și au dus la scăderea cărnii de porc produsă în România”, este mesajul transmis de Dimitrie Muscă pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole