Dilema producătorului agricol: Mai sunt valabile atestatele sau nu?

piataAtestatele de producător agricol şi carnetele de comercializare a produselor, introduse în primăvara lui 2015, provoacă nemulţumiri atât în rândul ţăranilor cât şi al primarilor de comune, care acuză reglementările legale neclare şi volumul imens de muncă pe care autorităţile locale vor trebui să-l presteze într-un timp foarte scurt.
Ildiko Mureşan, primarul comunei Unguraş, din județul Cluj spune despre acestea că „În primul rând, nu e clară valabilitatea acestor atestate!Vorbim despre un an de la data emiterii sau limita este 31 decembrie a anului respectiv? Ar însemna că atestatele eliberate în luna mai 2015 trebuie anulate iar noi să refacem toate operaţiunile de acordare a atestatului de producător pentru cel puţin 300 de fermieri. Trebuie spus că atestatele se eliberează pe baza unor verificări în teren: ce suprafeţe are fiecare gospodar şi ce cultivă pe fiecare parcelă”. (Integral pe radiocluj.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole