DIICOT: Fraudă cu animale vii

vaci_mareProcurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofițeri de poliție din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și IPJ Giurgiu au efectuat la data de 21.07.2015 un număr de 8 percheziții domiciliare în București și pe raza județelor Giurgiu și Ilfov, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat format din 11 persoane, specializat în infracțiuni de evaziune fiscală.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2012 membrii grupării, în baza aceleiași rezoluții infracționale, au creat un mecanism fraudulos prin înființarea/cesionarea/preluarea unor societăți comerciale tip ,,fantomă’, întocmind documente contabile fictive în vederea sustragerii de la plata taxelor către stat și în vederea obținerii direct sau indirect a unor beneficii financiare sau alte beneficii materiale, atât pentru sine cât și pentru alții.
Membrii grupării efectuau achiziții intracomunitare sau ‘la negru’ pe teritoriul României (animale vii de la persoane fizice), achizițiile fiind mascate prin intermediul societăților de tip fantomă, carnea rezultată fiind comercializată către alte societăți comerciale.
Prejudiciul adus bugetului consolidat de stat este de 37.000.000 lei.
În cauză urmează a fi dispuse măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole