Diana Șoșoacă crede că pesta micilor rumegătoare NU EXISTĂ: ”Abureală, focarele au fost inventate”
Deși această boală a aruncat în aer sectorul oieritului din România în ultimele două luni de zile, nu toată lumea crede în existența pestei micilor rumegătoare. Diana Șoșoacă, europarlamentar român și candidată la funcția de Președinte al României, susține că focarele semnalate de ANSVSA în ultimele luni de zile sunt inventate, iar existența virusului este o ”abureală”.
Conform declarațiilor făcute de aceasta la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, la mijloc ar fi un complot din partea marilor puteri europene cărora nu le convine poziția de lider al României în ceea ce privește exportul de ovine către țările terțe.
”Nu există pesta micilor rumegătoare, este abureală, nu se poate descoperi niciun virus de acest gen, așa că nu există focare, au fost inventate. (…) M-am dus către polonezi și le-am arătat toate demersurile pe care le-am făcut și le-am zis haideți să decelăm: cine are cel mai mare interes să distrugă România din punct de vedere al creșterii ovinelor, pentru că noi dețineam locul unu la export? Și am văzut: Franța, Austria, Italia, Portugalia, Spania. Marile puteri.
Nu e nicio pestă nici la bulgari. Au fost trei mici focare care, după ce eu am fost acolo și le-am spus că întotdeauna se minte ca să fure banii europeni, dintr-o dată n-a mai existat pesta micilor rumegătoare. Eu știu pe ce să accelerez, sunt avocat. Totul e despre bani, pentru că cetățenii europeni urmăresc cu foarte mare atenție unde se duc banii. Dacă un ban se scurge în afara planului pe care îl are UE, cetățenii sesizează imediat Parchetul”, a spus Diana Șoșoacă, la AGRO TV.
Aceasta susține că a avut o discuție în acest sens și cu Comisarul European pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, care a rămas ”îngrozit” în urma relatărilor privind omorârea oilor din România.
Ce a rezolvat Diana Șoșoacă în urma discuțiilor la nivel european și care sunt consecințele pentru oierii români, aflați urmărind ediția integrală e emisiunii ”Agricultura la Raport”, realizată de Ovidiu Ghinea.