Dezinfectant ”studentesc”, produs la Galati (VIDEO)

Universitatea Dunărea de Jos din Galați intră în lupta cu noul coronavirus cu un dezinfectant produs chiar în laboratoarele unității de învățământ. Într-un mesaj video postat pe pagina de socializare a instituției, rectorul Lucian Georgescu a anunțat că Universitatea Dunărea de Jos va produce  dezinfectant care va fi folosit de angajații instituției pentru uzul propriu și pentru a curăța suprafețele din clădiri.

„În perioada următoare, în efortul de adaptare și de contribuție directă a comunității academice la nevoile societății, ne vom concentra pe definirea unei soluții de dezinfectant care să fie acceptabil la nivel de uz individual, deocamdată pentru uz instituțional, la nivelul Universității, pentru toate spațiile și persoanele care sunt active. Ulterior, dacă va fi nevoie, Universitatea va putea produce cantități suficiente pentru comunitate, în așa fel încât să putem acoperi o eventuală penurie în cazul prelungirii acestei stări. Este un efort general pe care Universitatea îl face în contextul participării la viața comunității”, spune rectorul Universității Dunărea de Jos Galați, Lucian Georgescu.

De asemenea, conducerea instituției a decis să producă dezinfectant pentru comunitate, în cazul în care criza se va prelungi.

 „Facem demersuri pentru achiziționarea materiilor prime. Sperăm să nu dureze foarte mult, există procedura achizițiilor speciale. Îl putem folosi în instituție, ulterior este faza de acreditare a produsului. În mod normal, această fază durează foarte mult. Este o criză de biocid pe piață, oricând se poate agrava, noi producem acest amestec și îl păstrăm pentru zile negre. Dacă găsim materie primă putem produce orice cantitate, nu avem limită”, a adaugat rectorul Lucian Georgescu.

În cadrul Universității Dunărea de Jos din Galați a fost înființată o celulă de criză care va funcționa până la finalizarea stării de urgență.

Mesaj important al rectorului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, prof. univ. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu

VIDEO Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, domnul prof. univ. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu:„În efortul de adaptare și de contribuție directă a comunității academice la nevoile societății, în perioada următoare ne vom concentra pe definirea unor soluții dezinfectante care să fie folosite mai întâi la nivelul universității noastre, iar mai apoi pentru comunitatea locală. Scopul nostru este să acoperim o eventuală criză de dezinfectanți în cazul prelungirii stării de urgență cauzată de pandemia de coronavirus”.#UDJG #mesaj #rector

Publicată de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați pe Marţi, 17 martie 2020

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole