31 iulie 2021 - 23:55

Dezastrul e planetar, se crede că PPA este deja în America de Nord

Un avertisment puternic a fost dat industriei mondiale a cărnii de porc. Potrivit cercetătorilor, febra
porcină africană (PPA) ar fi lovit deja America de Nord, sustine Global Meat News.
Vorbind la webinarul Global Meat News despre epidemie, dr. Scott Dee, de la Pipestone Veterinary
Services, a spus că el consideră că PPA este deja în America de Nord, în ciuda celor mai bune eforturi ale autorităților de a împiedica să ajungă pe continent. „Șansele de a menține virusul în afara Americii de Nord sunt foarte mici. Importăm o mulțime de produse din China, în care virusul poate supraviețui. Presupunerea mea este că virusul a intrat deja pe continent și intră regulat, la nivelul porturilor. Cred că suntem bombardați cu asta, la nivel de comerț maritim.”.

Dacă se va recunoaște oficial că PPA este în America de Nord, această informație va avea un impact
dramatic asupra sectorului, la nivel global. „Estimăm o pierdere de 16 miliarde de dolari pentru industria cărnii de porc din SUA, în primul an, iar acest lucru va avea un impact asupra altor sectoare de carne.”, a spus Scott Dee, care a sfătuit producătorii să „ridice biosecuritatea la cele mai înalte niveluri” pentru a preveni răspândirea bolii. În timpul webinarului, directorul de la GIRA, Rupert Claxton, a explicat că va exista o scădere a producției de 18 milioane de tone, în China, în acest an, cu alte 16 milioane de tone preconizate pentru 2020. El a avertizat că, în timp ce aceasta a oferit o oportunitate de a vinde carne de porc în China în următorul cinci ani, situația nu va dura pentru totdeauna. Claxton a adăugat că unii producători optează pentru a neglija piețele interne, pentru a face mai mulți bani acum, prin export, dar că acest lucru ar putea necesita o reechilibrare în linie.
De asemenea, Zoe Davies, directorul executiv al Asociației crescătorilor de porci din Marea Britanie, a spus că măsurile actuale nu sunt adecvate și că trebuie inițiate acțiuni mult mai drastice.

La rândul său, directorul executiv al Global AgriTrends, Brett Stuart, a avertizat că Republica China nu se va putea recupera niciodată pe deplin, în ceea ce privește producția de carne de porc, și se îndoiește că producătorii mondiali vor reuși să rezolve deficitul. Ca urmare, Stuart preconizează o criză mondială a cărnii de porc.